top of page
3D-Exterieurvisualisatie-Villa

3D EXTERIEUR
VISUALISATIE

Meer info

Ontdek de kracht van verbeelding met onze 3D visualisaties.

Onze overtuiging is dat elke artist impression een verhaal moet vertellen. We gaan verder dan alleen het weergeven van oppervlakkige kenmerken. We streven ernaar om de sfeer, emotie en functie van elke ruimte vast te leggen. Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-software en beeldbewerkingstechnieken, creëren we een verfijnd resultaat waarin elk detail tot zijn recht komt.

artist-impression-schitterende-composities

Schitterende composities

Met schitterende composities brengen we de ware schoonheid van elk ontwerp tot leven. Bij 3Detailed begrijpen we dat de compositie van een beeld van cruciaal belang is om de impact en het karakter van een ontwerp over te brengen. We streven ernaar om elke compositie met zorg en oog voor detail samen te stellen.

Natuurlijk licht

Wij geloven dat natuurlijk licht een essentiële rol speelt in het tot leven brengen van architectuur en interieurontwerpen. Met behulp van geavanceerde 3D-software en een diepgaand begrip van lichtmodellering, brengen we de magie van natuurlijk licht naar voren in onze visualisaties.

artist-impression-natuurlijk-licht
artist-impression-levensechte-omgeving

Levensechte omgeving

Bij 3Detailed geloven we in de kracht van de natuur en haar vermogen om emoties op te roepen. We brengen de textuur van de bladeren tot in het kleinste detail tot leven, we spelen met de kleuren van de seizoenen en we leggen de dynamiek van de natuurlijke elementen vast om een ongeëvenaarde beleving te creëren.

Realistische materialen

We besteden zorgvuldige aandacht aan elk detail. Of het nu gaat om de fijne nerven van hout, de zachte nuances van stof, de glans van metaal of de organische patronen van natuursteen, onze artist impressions weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van de materiële wereld. Hierdoor creëren een visuele gelijkenis met de werkelijkheid. 

artist-impression-realistische-materialen
 • Waarom 3D visualiseren?
  Het gebeurt steeds meer en mensen willen weten waar ze een flink bedrag voor neerleggen. Met onze 3D visualisaties krijg je een beeld van hoe het bouwwerk er uit gaat komen te zien. Ook worden vragen die opkomen bij het zien van 2D plattegronden beantwoord met deze 3D visualisaties, het dient als uitstekend communicatiemiddel tussen de architect, de opdrachtgever, de gemeente, buurtbewoners en andere partijen. Het helpt bij het maken van de juiste keuzes in het ontwerpproces. Daarnaast kan er beter een voorstelling worden gemaakt van de sfeer die ontstaat in huis en het geeft iets om naar uit te kijken, het draagt bij aan de overtuigingskracht.
 • Wat is een artist impression/3D impressie?
  Een artist impression of 3d impressie is een afbeelding, video of model om een object of situatie af te beelden waarvan geen fotografische afbeelding bestaat, bijvoorbeeld voor toekomstige gebeurtenissen of situaties. Hiermee maakt een vormgever/kunstenaar inzichtelijk hoe iets eruit kan hebben gezien of eruit zal komen te zien. Door de visueel realistische voorstelling kan het publiek een betere indruk krijgen van het onderwerp. Bij projecten uit de civiele techniek of de bouwkunde spreekt men vaak van een architectural rendering.
 • Wat is renderen?
  Renderen is (met behulp van een computer) het genereren van een digitale afbeelding op basis van ruwe data, die onder andere afkomstig kunnen zijn van een model. Het model is een beschrijving van een object en de eigenschappen daarvan is een strikt gedefinieerde taal of datastructuur. Het model bevat informatie over geometrie, belichting, schaduwval en de eigenschappen van het object, zoals bijvoorbeeld materialen.
 • Een ander 2D of 3D bestandsformat?
  Geen probleem! Wij kunnen bijna alle bestandstypen omzetten en helpen daarbij graag mee. In overleg met jou kunnen we de mogelijkheden hierin bespreken.
 • Hoeveel tijd kost het om een 3D visualisatie te laten maken?
  In eerste instantie zullen wij bij interesse telefonisch of per mail contact met elkaar hebben. Nadat voor ons duidelijk is wat er moet gebeuren zullen wij binnen 12 uur bij je terugkomen met een offerte. Wanneer deze wordt goedgekeurd ontvangen wij ook graag de benodigde bestanden zodat wij aan de slag kunnen. In het algemeen houden wij 10 werkdagen aan voor het creëren van artist impressions. Mocht dit eerder of later kunnen, dan stemmen wij dit uiteraard met je af.
 • Kan iedereen gebruik maken van onze diensten?
  Onze visualisatie diensten zijn beschikbaar voor iedereen, van projectontwikkelaar of architect tot particuliere opdrachtgever.
 • In welke resolutie leveren jullie de 3D visualisaties aan?
  Standaard worden onze 3D visualisaties gerenderd op een resolutie van 3840x2160px, dit is 4K en zal altijd voldoen aan alle eisen. Het is een uitstekende kwaliteit dat ook gebruikt wordt bij de modernste en duurste televisies. Tegen een meerprijs is het mogelijk om onze 3D visualisaties op een resolutie van 7680x4320px (8K) te renderen. Hiermee is het mogelijk om de 3D visualisaties bijvoorbeeld op een bouwdoek te laten afdrukken of als behang toe te passen.
 • Is het mogelijk naderhand iets te wijzigen in de 3D visualisatie?
  Mocht je eventuele verbeteringen willen zien, dan is dat geen enkel probleem. Wij laten iedereen gebruik maken van één gratis herkansing. Zo garanderen wij te allen tijde een visualisatie, waarmee jij meer dan 100% tevreden bent.
 • Mogen wij overal filmen met onze drones?
  Ja, in de meeste gevallen wel. Wij beschikken namelijk over een drone die lichter is dan 250 gram. Hiermee mogen wij tot een maximale hoogte van 120 meter boven huizen vliegen, mits we zicht blijven houden op de drone.
 • Waarom een drone video laten maken?
  Spectaculaire beelden: met een dronefilm voeg je spectaculaire drone beelden toe aan jouw video. Je schiet letterlijk vanuit een andere hoek, namelijk vanaf grote hoogtes. Voor vogels is zo’n beeld de normaalste zaak van de wereld. Voor mensen niet. En dát maakt het zo vet. Over bergen vliegen, over weilanden heen scheren, jouw bedrijf of woning vanuit de lucht bekijken… het kan allemaal met drone opnames. Hoe gaaf is dat? High-end producties: onze drone beschikt over geavanceerde technieken en een 4K camera voorzien van een gimball (een stabilisatiearm waar de camera aan hangt). Hierdoor zijn de drone beelden altijd super scherp en stabiel. Wat jouw productie pas écht “high-end” maakt.
 • Waarom technisch visualiseren?
  Door data te visualiseren wordt het verwerken van de informatie eenvoudiger voor onze hersenen. Het is wetenschappelijk bewezen dat 70% van de informatie beter wordt geïnterpreteerd en onthouden als deze visueel weergegeven wordt in plaats van verteld of in tekstvorm wordt gedeeld. Wij kunnen mensen op de bouw helpen met het inzichtelijk maken van bouwkundige knopen. Buitenlandse bouwvakkers vinden het bijvoorbeeld soms lastig om onze nederlandse 2D tekeningen te begrijpen. Onze technische visualisaties dienen dan als uitstekend hulpmiddel, het versimpeld de boodschap effectief en het verminderd faalkosten.

VEELGESTELDE VRAGEN

proces-artist-impression
2D-plattegrond-visualisatie

VAN 2D PLATTEGROND

3D-model-visualisatie

NAAR 3D MODEL

NAAR 3D VISUALISATIE

bottom of page